מהגולן באהבה

ביקור מרענן בגולן: קולינריה מפנקת באניעם וחוויה משפחתית במטעי בראשית

תמיד כיף לעלות לגולן. השקט הירוק, הנופים, האנשים – חבל ארץ אחרת… ביום שישי האחרון החלטנו לבקר בגולן ולצאת עם חוויות של טעמים, נופים, לימוד ורוגע והכל כל כך מקסים.
התחלנו את הבוקר אצל יעל, יותר נכון ב'יעלי קפה', בכפר האמנים באניעם. מדרחוב אירופאי עם גלריות קסומות ובתי מלאכה של אמנים. ישבנו תחת עץ האלון כשהרוח המנשבת מעסה לנו את הפנים בקלילות והשקט מעסה לנו את האוזניים. קיבלנו מיעלי חיוך ענק שאחריו מסתתר לב גדול ואוהב לכל אורחי המסעדה. 'נפתח בקפה?', שאלה. כן, למה לא?, ענינו ואז הבנו: קפה משובח עם ארומה מיוחדת והקדשה מילולית אישית בראש הקצף לכל אחד מהמזמינים. איזו התחלה.
נפתח בזה שהאוכל מוכר וטעים להפליא, במנעד רחב שכל אנין טעם יצא ממנו בבטן מלאה. התפריט החלבי שמציע המקום עשיר במוצרי חלב ודגים ומורכב מחומרים איכותיים, שכוללים בין היתר מנות ייחודיות, כמו תבשילי קדירה חורפיים – חלביים וטבעוניים, המוגשים בסירי ברזל יצוק; קישים, פסטות, טוסטים וארוחות בוקר שמוגשות בטוב טעם. מי שבאמת רוצה להתפנק יזמין משלל הקינוחים המעולים שבמקום ובהם ופל בלגי מעולה, עוגות שנאפות במקום ועוד.
פתחנו את הארוחה בארוחת בוקר מפנקת (ניתן להזמין ליחיד ב-65 שקל או זוגית ב-120 שקל). המנה הגדולה והמרשימה הוגשה לנו בכלים בצורת לב עם מטבלים ייחודיים ומגוונים, הביצה הוגשה על פוקצ'ת ירקות אנטיפסטי חמימה וטעימה, סלט ירקות ומוזלי עם תוספת של שתייה קרה וחמה. המשכנו לעיקרית, כי יעלי המליצה לנו על מנת הדגל שלהם (כן, גם בקיץ): קדירת יעלי (58 שקל) הטעימה להפליא הוגשה לנו בסיר פויקה מפלדה יצוקה, ועמוסה בטוב ובריח משגע. הקדירה העשויה מירקות שורש (בטטה, גזר ותפ"א), עם חמוציות ואגוזי מלך, שמנת מתוקה ודבש. היא שילוב של מתוק ומלוח שבהחלט מעניין ובעינינו מנצח. בנוסף לקדירה הזמנו את הסלט החלומי של יעלי (62 שקל), כי למנה החמה צריך גם מנה קרה שתקרר לנו את החך. נתחיל בנראות שלו: כמו בכל מנה במקום נראה שיש חשיבה על העיצוב של המנות, מה שבאמת נותן את החשק לאכול. הסלט מהונדס בצורת פירמידה מסודרת להפליא עם קוביות חלומי מפנקות שנימוחות בפה, סלט טרי וטעים מומלץ ביותר.
לאחר שהתמלאנו בטוב, צריך להשאיר גם מקום למנה האחרונה: לא סתם אומרים שלקינוח יש תמיד קיבה נפרדת. הזמנו את הוופל בלגי (56 שקל) המרהיב, שהגיע לנו בתוספת של 4 כדורי גלידה, קצפת וסירופ מייפל ושוקולד מזולפים מעל, פשוט ללקק את האצבעות.
בסיום הארוחה שאלה אותנו יעלי לאן אנחנו ממשיכים, אחרי שניה היא כבר אמרה – 'סידרתי לכם סיור במרכז המבקרים של 'בראשית'. חשבנו, 'נו טוב…'.
חוויה אדירה! זה התחיל בקטיף הדובדבנים ב'עין זיוון', בוסתן בראשית, שבמהלכו גילינו שגדלים ברמה גם קיווי, ענבי יין, תפוחי עץ, שהם למעשה ענף החקלאות העיקרי שבגולן, אגסים שגדלים יותר טוב בדרום הגולן, משמשים, אפרסקים, נקטרינות וכמובן הדובדבן שבקצפת – הדובדבן, בוסתן אחד גדול וטעים. בסיום הקטיף נסענו היישר למרכז המבקרים של 'בראשית' וגילינו עולם מופלא: תפוחים ששטים על המים וממוינים לפי צבע, גודל וחינניות והכל על ידי מכונות אוטומטיות עם חיישנים מיוחדים הבודקים כל תפוח בנפרד. עוד גילינו כי ממש ליד תחת אוהל ענק שנפרס בשטח, ממיינים בידיים עדינות את מאות אלפי הדובדבנים שהגיעו זה עתה מהקטיף. דובדבנים אדומים בוהקים מתוקים וגדולים, שאשתי אומרת שבשוויץ הילדים היו מתקשטים בהם כעגילים על האוזניים…
נפרדנו לשלום מהחברים מ'בראשית' עמוסים בפירות העונה, וגילינו שכבר צריך לצאת לקרובים בנוב שאירחו אותנו לשבת מקסימה עם הרבה אהבה.
תמיד יש לגולן טעם של עוד !

אולי יעניין אתכם:

הוורוד הוורוד הזה

מתי בפעם האחרונה תהיתם לגבי כשרות הפלמינגו? מאת: הרב אורן דובדבני יוצאים לספארי? נדבר על כשרות הפלמינגו! למה זה חשוב? כי זה מעניין וגם כי…לפעמים

קרא עוד »

מליחה כהלכה

מליחה כהלכה מאת: הרב אורן דובדבני כמה שלבים שונים מבטיחים שתהליך ההכשרה משיג את התוצאה הרצויה המדור דן בעבר לא מעט בשאלות השחיטה, והפעם נייחד

קרא עוד »

שוקדים על הכשרות

שוקדים על הכשרות מאת: הרב אורן דובדבני מהמרציפן ועד הרוזטה – סוגיות הלכתיות סביב תוצריו של העץ הממהר לפרוח לפני כולם השקדייה עודנה פורחת והגיע

קרא עוד »
נגישות